2013. március 11.

Ha kevés a hely

Pelenkázni nemcsak pelenkázóasztalon lehet, hanem mosógépen is. Elég a tetejére rakni egy pelenkázólapot, és kész. Helytakarékos megoldás kis lakásokba. További előnye, hogy közel van a mosdó, egészen pontosan karnyújtásnyira. Illetve mosható pelusozóknak is praktikus, mert sokkal egyszerűbb a pelenkák tárolása a fürdőszobában, mint a gyerekszobában, vagy szülői hálószobában. Rögtön a WC-be dobható a kakis papírbetét, és kezet tudunk mosni. Fürdetéskor pedig a pelenkázóról már csobbanhat is a baba a vízbe. Nem kell a kádat a fürdőből a szobába vinni, vagy a megfürdetett gyereket vissza a szobába. Arról nem beszélve, hogy a fürdőben van a legmelegebb.


Nálunk így néz ki a pelenkázásra kijelölt hely:



  • A mosógép tetején van egy merevített aljú pelenkázólap. Fotnos, hogy olyat válasszunk, aminek van oldalszegélye, ami megakadályozza a legurulást.
  • A mosógép oldalára pedig varrtam egy zsebes tárolót, amiben elférnek az apróságok. Ez a mosógép mindkét oldalán lelóg (mindkét oldalon vannak zsebek), a kettő között pedig három keresztpánt van, ami a mosógép tetején fut keresztül. Ez tartja tulajdonképpen a tárolót.
  • A csempén vízzel feltapasztható szivacsfigurák vannak az izgő-mozgó apróság figyelmének lekötésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése